Profiel

Volledige naam: Dez MaarsenDez Profiel
Geboortedatum: 29 december 1988
BMX fietser sinds: 2003
Woonplaats: Haarlem
Opleiding: Media & Entertainment Management
Sponsors: LOSTBMX, Orbea Rude, Soulcycle

RESULTATEN

Top
BMX Worlds (WK) (2012) – 3rd
Korean Action Sports Championship (2012)- 1ste
5-voudig Nederlands Kampioen
3-voudig Streetmasters Kampioen
Holland’s Got Talent – Halve finalist
BMX Flatland World Circuit Stop 2 (2011) – 3rd
BMX Masters (WK) (2011) – 4e
BMX Masters (WK) (2010) – 4e
BMX Worlds (WK) (2013) – 6e
BMX Worlds (WK) (2009) – 6e

Overige
Vans Rebel Jam (2012) – Spanje – 3rd Hard Trick
Red Bull Circle of Balance (2012) – Japan – Top 8
Street Masters Festival (2011) – Nederland – 1st
Passion Sport Conference (2011) – Duitsland – 2e
Game Of Skills (2011) – Oostenrijk – 3rd
VANS Rebel Jam (2011) – Nederland (Internationaal) – 3rd
Flatland Fanatics (2011) – Duitsland – 3rd
Red Bull Battle at the Bricks (2011) – USA – 4e
Com’n Lyon (2010) – Frankrijk – 2e
Flatland Fanatics (2010) – Duitsland – 4e
Bikedays (2010) – Zwitserland – 5e
Prova Cup (2008) – Japan – 6e
King of Ground Round 2 (2008) – Japan – 10e
Flatland Bridge (2007) – Duitsland – 7e

Biografie

Dez Maarsen is geboren en getogen in Haarlem, Nederland. Al van jongs af aan was Dez in de ban van het stunten met een fiets. Toen hij op een dag op TV iemand als het ware zag “break dancen” op een fiets, heeft dat beeld hem nooit verlaten. Op 14 jarige leeftijd kwam hij in het bezit van zijn eerste BMX stuntfiets en heeft hij sindsdien bijna nergens anders meer oog voor gehad.

Al snel kwam hij er achter dat hij een echte aanleg had voor de sport. Gecombineerd met een hoop toewijding en discipline ontwikkelde hij al snel zijn talent. Bij de eerste wedstrijd waar hij deel aan nam wist hij gelijk de eerst plek binnen te slepen en snel volgde er meer goede resultaten. Zo wist hij tijdens het WK van 2004 na slechts een jaar te fietsen maar liefst de 4e plek te behalen in de amateur klasse, waar hij het tegen zo’n 65 deelnemers vanuit de hele wereld moest opnemen. Nadat Dez al lange tijd aan de top van Nederland stond en ook diverse wedstrijden had gewonnen werd hij in 2007 Nederlands kampioen. Sindsdien is hij dan ook regerend Nederlands kampioen. Ook in het buitenland wist hij verschillende goede resultaten te halen en hij fietst sinds 2007 mee in de hoogste klassen, de Pro’s. De afgelopen jaren wist hij dan ook prachtige resultaten te halen in o.a. Duitsland, Japan, Zwitserland, Frankrijk, Verenigde Staten en Oostenrijk. Zo werd hij in 2011 4e tijdens het WK, 3e tijdens de tweede ronde van het Wereld Circuit en haalde hij over heel 2011 maar liefst vijf podium plekken.

Naast zijn passie voor het deelnemen aan wedstrijden, is hij ook een echte entertainer. In 2006 sloot Dez zich aan bij het multidisciplinair theatergezelschap ISH, waar hij zijn entertainment vaardigheden verder heeft ontwikkeld. Zo heeft hij met ISH twee grote theater tours gedaan in meerdere uitverkochte zalen in Nederlands grootste theaters. Verder trad hij op in de circus voorstelling “Mind the Gap” tijdens het Circus Circolo festival en deed hij mee in de speciale “4ish” show in Boekarest.
 Ook heeft hij de eer gehad om Nederland te vertegenwoordigen tijdens een internationaal festival in Beijing en reisde hij naar Rio de Janeiro om een speciale show te verzorgen voor het Ministerie van Economische zaken. Over de jaren heen heeft Dez ruim aantal shows gedaan en hij heeft zelfs voor de Koninklijke familie in Paleis Noordeinde opgetreden. Maar ook was hij te zien in de clip van Ian Oliver – Bucovina en op TV bij onder meer Z@ppsport, TV Week Journaal, Hoe? Zo! en natuurlijk Holland’s Got Talent.

In 2010 werd Dez benaderd om mee te doen aan Nederlands grootste talentenjacht Holland’s Got Talent. Nadat hij de auditie had gehaald en geselecteerd was voor de halve finale, kreeg hij de kans om zich live voor heel Nederland te presenteren. Speciaal voor zijn optreden had Dez een nieuwe act bedacht waarmee hij Nederland en de jury wist te verassen. Met geweldig jury commentaar en een lading aan fan mail kon Dez niet meer dan tevreden zijn met zijn prestatie. Maar liefst 1,7 miljoen mensen hebben zijn optrede live gezien en na de uitzending is zijn optreden op kanalen als YouTube een flink aantal keren bekeken. Dez is nog altijd bezig met zichzelf naar een hoger niveau te brengen en staat altijd klaar om waar en wanneer dan ook een act van wereld klasse neer te zetten.